Пловдив

5 чудесни места за разходка в околностите на Пловдив

Около Пловдив има множество красиви места, които предлагат разнообразни възможности за разходка и почивка сред природата. Ето пет от тях:

  1. Бачковски манастир и околностите
  • Разположен на около 30 км от Пловдив, Бачковският манастир е един от най-старите и значими манастири в България. Освен самия манастир, в района има прекрасни пътеки, които водят до красиви водопади и природни забележителности.
  1. Асенова крепост
  • Намира се на около 20 км южно от Пловдив, близо до град Асеновград. Крепостта предлага не само историческа и културна стойност, но и невероятни гледки към Родопите. Пътят до крепостта също е много живописен.
  1. Чудните мостове
  • Тези природни арки са разположени на около 70 км от Пловдив в Родопите. Мястото е идеално за разходка сред дивата природа и предлагат уникални геоложки форми, които впечатляват всеки посетител.
  1. Екопътека „Белица – Копривките“
  • Екопътеката се намира в Родопите и е около 35 км от Пловдив. Тя предлага чудесни възможности за разходка сред красива природа, преминавайки през гъсти гори и откривайки живописни гледки.
  1. Хисаря
  • Разположен на около 40 км северно от Пловдив, Хисаря е известен със своите минерални извори и антични римски останки. Градът предлага множество паркове и градини, подходящи за спокойни разходки, както и културни и исторически забележителности.

Тези места са само част от богатството на природни и исторически забележителности, които могат да се намерят в близост до Пловдив и които предлагат чудесни възможности за разходка и отдих.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина