България

Ограничават движението по АМ „Тракия“ между 55-ти и 54-ти км поради ремонт

Съобщението на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) предупреждава за временни ограничения на движението по автомагистрала „Тракия“ между 55-ти и 54-ти километър в посока София поради частични ремонтни дейности на настилката в активната лента. За периода от днес до 22 май, от 9:00 часа сутринта до 9:00 часа на 22 май, трафикът ще се осъществява само в изпреварващата лента.

Шофьорите са призовани да бъдат изключително внимателни, да спазват пътната сигнализация и временната сигнализация, както и да не рискуват с рискови изпреварвания, които могат да застрашат безопасността на другите участници в движението. Важно е да се спазва и необходимата дистанция между автомобилите.

Също така, в съобщението се акцентира върху непозволеното използване на аварийните ленти за по-бързо придвижване по време на натоварен трафик. Това може да пречи на специализираните превозни средства да преминават в случай на инциденти, което може да влоши обстановката и да застраши безопасността.

Съобщението завършва с апел към всички участници в движението да проявят отговорност и съобразност със ситуацията, за да се предпази безопасността на пътя.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина