България

Защо не се ползват високопроходимите линейки закупени от държавата?

37 чисто нови високопроходими линейки бяха предоставени преди повече от месец от Здравното министерство на местата, където има нужда от тях. Те обаче все още стоят неизползвани заради административни пречки. Такава е ситуацията и във филиала за Спешната помощ в Сандански.

Линейките, с които в момента разполага филиалът на спешната медицинска помощ в Сандански, са 2. Обслужват 67 населени места и около 37 000 души. Неведнъж парамедиците са носили пациентите на ръце или са ремонтирали старите линейки, докато са на път.“В момента сме с 2, ако едната се развали, изкарваме малка, която с нея ходим за кръв, което не е нормално. Не можеш да качиш пациент, ако трябва да е в пълно легнало положение, няма как да стане и е трагедия“, добави Васил Запрев – парамедик и шофьор на линейка ФСМП-Сандански.

Министерството на здравеопазването не може да извади необходимите документи, за да пусне линейката в действие, тоест на практика те нищо не са направили, посочи от своя страна Красимир Митов – председател на Национален синдикат „Защита“.

От Министерството на здравеопазването не отговориха кога ще се сключат пълните застраховки на новите автомобили. По неофициална информация се очаква това да стане до края на месеца.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина