Пловдив

Без време на 33 г. почина преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски експерт по киберсигурност

С дълбока скръб съобщаваме за внезапната кончина на киберексперта Светлин Илиев на 33-годишна възраст. Новината бе обявена от Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“. Поклонението ще се състои на 11 юли (четвъртък) от 12:00 ч. в Гробищен парк – Кюстендил.

Ръководството и екипът на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“, Българската асоциация по киберсигурност и Съюзът за стопанска инициатива изразяват своите искрени и дълбоки съболезнования на близките и роднините на Светлин Илиев. Загубата на Светлин е огромен шок за всички, които го познаваха и работеха с него.

Светлин Илиев беше сред водещите експерти, налагащи темата за киберсигурността в дневния ред на българското общество. Той заемаше множество важни позиции, включително председател на Българската асоциация по киберсигурност в периода 2019 – 2023, първи председател на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“, член на Борда на Европейската организация по киберсигурност (ECSO) до последния си ден и изпълнителен заместник-председател на Съюза за стопанска инициатива в периода 2022 – 2023.

За краткия си жизнен път, Светлин Илиев успя да завърши магистърска степен в Централноевропейския университет в Будапеща, да преподава в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и да натрупа професионален опит в организации като UNICEF, NATO и „Заедно в час“.

Поклон пред светлата му памет!

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина