БизнесИкономикаСвят

Nvidia, лидерът при чиповете с когото всички ще се съобразяват

Nvіdіа наистина впечатли с новите си финансови резултати. Приходите им са скочили с 262%, а печалбата с 462% спрямо миналата година. Това не е само впечатляващо, но и демонстрира доминиращата позиция на компанията в областта на изкуствен интелект. Очакванията за още по-големи приходи през текущото тримесечие са с 107% повече от предходното тримесечие. Тези резултати безспорно показват, че Nvіdіа е водещ играч във вълната на изкуствения интелект и в момента няма сериозна конкуренция.

Фактът, че Nvіdіа се използва от различни играчи в индустрията, а не само в хардуерния сектор, я прави важен партньор за целия пазар. Освен това, обявеното сплитиране на акциите на Nvіdіа също е значимо. Това прави акциите им по-достъпни за малките инвеститори, които искат да инвестират в тази успешна компания. След като цените им се увеличиха с 2500% през последните години, в момента една акция струва около 950 долара, докато преди пет години беше почти 20 пъти по-малко.

Фактът, че NVIDIA продължава да иновира и да предлага несравними технологии в областта на графиката и изкуствения интелект, ги прави ключов играч не само за хардуерния пазар, но и за софтуерните разработчици, които възползват от технологиите им.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина