Свят

6-има арестувани в Канада за най големия обир на злато в страната.

Една година по-късно и шест ареста, свързани с „най-голямата кражба на злато“ в историята на страната и контрабанда на огнестрелни оръжия.

На 17 април 2023 г. от международното летище в Торонто мистериозно е открадната пратка кюлчета чисто злато, чиято стойност се оценява на над 20 милиона канадски долара (13,6 милиона евро), и банкноти в чуждестранна валута на обща стойност 2,5 милиона канадски долара.

Откраднатото още не е намерено, то е долетяло от Швейцария и е било поставено в хангар на Air Canada. Това грабеж който е щателно планиран и осъществен от група престъпници както на летището, така и извън него“, заяви началникът на полицията в Пийл Нишан Дурайапа.

Полицията е арестувала шестима души, всички от района на Торонто, и издирва за арест още трима заподозрени, които все още са на свобода. Всички арестувани са на възраст между 25 и 54 години. Шестстотинте златни кюлчета с общо тегло 400 килограма още не са открити.

Арестувани са и двама служители на Air Canada по време на обира, както и собственикът на бижутерски магазин и шофьорът на камиона.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина