България

4-ма загинали, 32 ранени при катастрофи. Пожарите в страната 167.

През последното денонощие в България са се случили 30 тежки катастрофи, при които са загинали четирима души и са ранени 32-ма, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР). В столицата София са регистрирани три тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия, при които има трима пострадали.

От началото на годината до момента са регистрирани 3259 катастрофи, при които са загинали 199 души и са ранени 4020. Сравнявайки данните с предходната година, се наблюдава намаление на броя на загиналите с 29 души за същия период през 2024 година.

Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) съобщи, че през последното денонощие са загасени 167 пожара, при които двама души са пострадали. Пожарникарите са реагирали на общо 219 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 33 пожара, от които 11 в жилищни сгради и 10 в транспортни средства. Останалите пожари са без нанесени материални щети и включват 86 пожара в сухи треви, горска постеля и храсти, шест в стърнища и 41 в отпадъци.

Освен гасене на пожари, са извършени и 42 спасителни дейности и помощни операции. От тях 12 са при катастрофи с транспортни средства, една при инциденти с опасни вещества, една при промишлени аварии, 27 за техническа помощ и една за оказване на помощ на пострадали граждани. Регистрирани са и 10 лъжливи повиквания.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина