България

39° днес. Жълт код за горещини в цялата страна.

Днес времето ще бъде слънчево и горещо, с обявен жълт код за опасно високи температури в цялата страна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, а максималните температури ще се движат между 34° и 39°, като в София ще достигнат 33°.

По Черноморието времето също ще бъде предимно слънчево, с умерен североизточен вятър. Температурите ще бъдат между 28° и 32°, морската вода ще бъде 25°-26°, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините също ще е слънчево, с временни увеличения на облачността следобед над Рило-Родопската област. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще достигат около 28° на височина 1200 метра и около 21° на 2000 метра.

През следващите два дни времето ще остане слънчево и горещо. Следобед ще се развива купеста облачност, по-значителна над Източна България и Рило-Родопската област, където ще има краткотрайни, предимно слаби, валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, а в Източна България до умерен, от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, а по Черноморието – до около 33°.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина