България

Жълт код за високи температури и днес в 14 области в страната.

Днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е издал предупреждение от първа степен (жълт код) за високи температури до 35-38 градуса за 14 области в страната. Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Разград, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Прогнозата за днешния ден е за слънчево и горещо време с максимални температури между 33 и 38 градуса. По Черноморието температурите ще бъдат по-ниски, около 25-30 градуса, а в София – около 33 градуса. В планините времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността следобед, а максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 26 градуса, на 2000 метра – около 19 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево със слаб до умерен югоизточен вятър, като температурата на морската вода е 23-24 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Слънцето в София изгря в 5:48 и ще залезе в 21:07, като продължителността на деня е 15 часа и 19 минути. Луната е във фаза четири дни преди пълнолуние.

За утре, 20 юни, НИМХ издава жълт код за горещо време с максимални температури до 35-38 градуса за цялата страна.

Препоръчвам ви да следите актуалната метеорологична информация и да вземете предпазни мерки срещу високите температури. Можете да проверите прогнозата и на сайта на НИМХ.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина