България

37-годишен се опита да изнасили 11-годишна в Мездра, заловиха го в Пловдив

Трагичен инцидент е разтърсил град Мездра, където мъж се е опитал да извърши блудствени действия срещу 11-годишно дете на оживено място близо до сградата на общината. Нападението е станало на 20 май около 19 часа, а сигналът е незабавно докладван на прокуратурата. Въпреки че нападателят е успял да избяга, повече от 70 полицаи от три дирекции са работили по случая и са го установили в Пловдив, на повече от 200 км от мястото на инцидента.

Извършителят е 37-годишен мъж от Берковица, който е пътувал с влак към Бургас и е слязъл в Мездра за кратка почивка. Там е извършил нападението. Въпреки че няма данни за психични проблеми или криминално минало, мъжът е задържан за 72 часа и е привлечен към наказателна отговорност за блудство с малолетно лице. Прокуратурата е поискала постоянна мярка за неотклонение, а законът предвижда наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода за това престъпление.

Районният прокурор на Враца, Емилиян Костов, изрази твърдата си позиция за безкомпромисност към извършителите на подобни престъпления.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина