Пловдив

Ще има ли увеличаване на цената на Таксиметровите услуги в Пловдив?

Шофьорите са за, собствениците на компаниите все още мълчат, за сега всичко все още е в ръцете на общината.

Пловдивските таксиметрови шофьори искат увеличение на цените на услугите които предоставят. Предвид инфлацията и поскъпването на други стоки и услуги самите те смятат че увеличаването на цената на тяхната услуга е напълно оправдано.

В техните групи в социалните мрежи и приложението Вайбър това предложение се приема добре. Както знаете цената се определя от общинския съвет на всяка община. Тя определя минимални и максимални цени на които трябва да работят съответните фирми и еднолични търговци в съответната община. Затова от бранша са изпратили писмо до председателя на общински съвет Пловдив с предложение за нови цени на таксиметровите услуги в гр. Пловдив.

От там са изискали експертиза дали е оправдано исканото увеличение на цените. Но дори и общината да гласува за вдигане на цените все пак хората които щв решат ще има ли повишение в цените на таксиметровите услуги, са собствениците на двете най големи таксиметрови фирми в града Еко Такси и Елма Такси. Според наши източници всичко зависи от тях ако общинския съвет в Пловдив се съгласи да удовлетвори исканията на бранша.
Ще следим темата и ще ви информираме своевременно при всякакво развитие.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина