Пловдив

Щети от паднали дървета в Пловдив заради бурята, села останаха без ток заради аварии.

Във вторник вечер в Пловдив се разрази буря с ураганен вятър, която причини сериозни щети. Едно от най-драматичните събития беше падането на огромно дърво върху движещ се лек автомобил, като преди това дървото едва не удари преминаваща жена. Радка Денкова, очевидка на инцидента, сподели, че е имало буреносна вихрушка. Тя описва как, докато преминавала на пешеходната пътека с кучето си, клонът на дървото се отчупил и паднал върху колата. Денкова отбеляза, че многократно са подавани сигнали за необходимостта от изрязване на дървото.

Шофьорът на пострадалия автомобил, Векил Башев, разказа, как бил оставил племенника си и се връщал, когато дървото паднало върху колата му. Той видял как предната кола минала безпрепятствено и как клонът паднал точно върху неговата кола, отваряйки еърбега. Башев подчерта, че дървото е било напълно изсъхнало.

Бурята предизвика и множество други паднали клони и дървета из целия град, а много села в Родопската яка останаха без електричество поради повреди в мрежата.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина