БългарияКриминални

Шуменски полицаи иззеха близо 600 литра домашна ракия, предназначена за продажба

Полицаи иззеха близо 600 литра домашна ракия, предназначена за продажба, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция на МВР в града са извършили проверка по постъпила информация за нерегламентирана търговска дейност. В хода на специализирана полицейска операция вчера в района на кооперативния пазар в града проверили 66-годишен местен жител за съхранение и разпространение на домашна ракия. В товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ с шуменска регистрация са намерени 10 литра ракия. 

При продължаващи действия за документиране на нерегламентирана търговска дейност за стока с неплатен акциз е потърсено съдействие на митнически служители. В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от Наказателния кодекс под надзора на районната прокуратура последвали процесуално-следствени действия. В гараж на ул. „Софийско шосе“ в Шумен са установени и иззети 579 литра течност с мирис на ракия. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от пресцентъра на полицията в областния град. 

Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г. През миналата година са регистрирани 1639 престъпления в областта, с 233 по-малко спрямо предходния отчетен период. Разкрити са 976 от тях, което формира разкриваемост от 59,55 %, бе съобщено още при отчета за дейността на ОД на МВР в Шумен през 2023 г.

Източник; БТА

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина