БългарияСофия

“Шествие за семейството” започна в София

“Шествие за семейството” в София е част от инициативата „Месец на семейството“ и има за цел да привлече вниманието на държавата върху демографския колапс в страната. Според организаторите, включително фондация “Консервативно общество” и председателят ѝ Кристиян Шкварек, шествието се стреми да наложи политика за справяне с демографската криза и защита на традиционното семейство.

Събитието е насочено към родителски организации, обществени клубове и граждани, и се провежда като алтернатива на „София прайд“, който също се състоя на същия ден – Задушница. Организаторите са получили благословия от Светия Синод за провеждането му на този ден. Шествието ще премине през основни улици и булеварди в София, завършвайки пред НДК, и се стреми да бъде деполитизирано.

Това не е първият път, когато се провежда такова шествие. Миналата година също е имало подобно събитие с искане към държавата да приеме решаването на демографския проблем като основна политика. Освен в София, подобни инициативи са организирани и в други градове като Пловдив и Варна.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина