България

Черна статистика за изминалите 24 часа. Четирима загинали при ПТП-та. 14 тежки пожара отчитат от пожарна и аварийна безопасност.

За изминалото денонощие в България са станали 29 пътнотранспортни произшествия, при които четирима души са загинали, а 33-ма са ранени, съобщиха от МВР на сайта си. В София е имало три тежки и 24 леки катастрофи, при които са ранени трима души. От началото на месеца в страната са регистрирани 657 пътни инцидента с 47 починали и 773-ма ранени. От началото на годината броят на катастрофите е 3180, като при тях са загинали 194 човека, а 3919 са пострадали.

През последното денонощие са потушени 81 пожара в страната, при които са пострадали двама души, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР. Пожарникарите са реагирали на 121 сигнала за произшествия. От тези пожари, 14 са довели до преки материални щети, включително три в жилищни сгради, един в промишлени сгради, два в спомагателни постройки, три в транспортни средства, един в горски масиви и четири в селското стопанство. Без нанесени материални щети са били 67 пожара. Извършени са 31 спасителни дейности и помощни операции, включително седем при катастрофи. Регистрирани са девет лъжливи повиквания.

Специфични случаи включват пожар в стопанска постройка в с. Крумово, при който е пострадал 72-годишният собственик с изгаряния по крайниците, и пожар в апартамент в Добрич, където 62-годишна жена е била обгазена и хоспитализирана след преглед от екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина