Пловдив

Ученици от Пловдив даряват за възрастни хора.

Ученици, родители и учители от пловдивското училище „Кочо Честеменски“ събират дарения за възрастни хора от страната. Инициативата е предложена от представители на ученическия съвет. Даренията от прежда и пособия за плетене ще бъдат предоставени на хора от районите на Монтана и Перник.

Идеята на учениците дошла след поредната акция, при която събирали книги.

Всеки се включва с каквото може да се включи и се радваме, че е така, защото там има нуждаещи се хора. За съжаление обаче не са само там“, казва Ванеса Танева, 7. клас, ОУ „Кочо Честеменски“ – Пловдив.

Събраните прежди ще бъдат предадени на фондация „Добро за всеки“, която ще ги разпредели в селата край Перник и Монтана.

„Да имаме и други такива редовно участваме в такива инициативи. Това е практика от години в ученическия съвет. Тази година сме участвали в няколко такива едно от които беше помощ за децата в Розино и в Зелениково“, посочи Гергана Салакова – учител.

„Ако ние не възпитаваме нашите деца да правят това ежедневно да се включват в подобни инициативи, то тогава ние на какво ги учим в училище, освен обучението? Трябва да ги научим и да бъдат хора. А те показаха между другото с тази инициатива че могат да се организират“, каза Мария Илчевска – зам.-директор на ОУ „Кочо Честеменски“.
Учениците не очакват да получат нищо от изплетените дрехи. Надяват се просто да зарадват възрастните хора с помощта, която им оказват.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина