Свят

Украинец облечен като жена с перука и бюст е заловен на границата. Бягал от мобилизация.

Украинец е задържан на границата на Украйна с Румъния при опит да избяга от страната. Той се е дегизирал като жена, носел перука, фалшив бюст и ползвал паспорта на сестра си. Той събудил подозрение на членовете на Украинската гранична полиция заради едрото си телосложение. Опитвал се да избяга от родината си, за да не бъде мобилизиран и изпратен на фронта.
Съгласно действащия закон в Украйна на мъжете на възраст между 18 и 60 години е забранено да напускат страната без специални разрешителни и вместо това се очаква доброволно да се запишат в армията, за да се бият срещу Русия.

Арестуваният мъж, за когото се смята, че е от град Золотоноша в Централна Украйна, е носел черна перука и черна пола, както и зелена тениска. Граничната служба пусна негово видео.

„Този ​​44-годишен жител на Золотонша, дегизиран като жена, се е опитал да пресече границата с Румъния, носейки паспорта на сестра си“, се казва в съобщението.

Украинските власти въведоха извънредно положение в страната в същия ден, когато Русия започна военни действия. Смята се, че досега най-малко 30 мъже са загинали, опитвайки се да напуснат Украйна. Средно всеки ден граничните полицаи залавят по десетина мъже, опитващи се да избягат от страната.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина