България

Удар по наркоразпространението в София при две акции на полицията.

В рамките на две полицейски акции, проведени на два различни адреса в Софийска област, е иззето значително количество наркотици, съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.

В първия случай, етрополските криминалисти са извършили претърсване на частен имот в село Лъга, където са намерени и иззети 13 растения от рода на коноп в различни стадии на развитие. Адресът е обитаван от 22-годишна жена, срещу която е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Във втория случай, проведен на 28 май, служители от Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – София, съвместно с Районно управление – Ихтиман, са извършили претърсване на частен адрес в Ихтиман. Той е обитаван от 55-годишен мъж, известен на органите на реда и осъждан. В жилището са намерени и иззети пликчета с общо около 68 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на екстази, и около 53 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, той е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Разследванията и в двата случая продължават под надзора на прокуратурата.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина