България

Уволниха двама директори на МВР в Ловеч

Уволнението на директора и заместник-директора на ловешката полиция е сериозен инцидент, който привлича внимание не само заради високите позиции на отстранените служители, но и поради обстоятелствата, които го съпътстват. Заместник-директорът на МВР в Ловеч, Георги Иванов, е в центъра на дело за кражба на ток, което държавата води срещу него. Този случай датира от преди четири години и за него бяха направени серия от репортажи, които подчертаха сериозността на обвиненията.

Решението за уволнение на Иванов, както и на неговия пряк ръководител Станислав Великов, е взето в контекста на отказа на Великов да отстрани Иванов, въпреки проведеното разследване. В този контекст е важно да се отбележи, че в дирекцията на МВР в Ловеч е имало и разследващи от ГДБОП, които проверяват сигнали за значителни нарушения и злоупотреби. Не се изключва възможността разследването да разглежда и версия за организирана престъпна група.

От полицията все още няма официален коментар относно уволненията. Важно е да се следи развитието на случая, особено с оглед на предстоящото разпоредително заседание по делото срещу Иванов на 30 май в Районен съд – Ловеч, което може да хвърли повече светлина върху цялата ситуация.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина