България

Търговци се оплакват, скачат кражбите на дребно.

Появява се един доста сериозен проблем – кражбите на стоки на дребно, сред които дрехи и обувки. Напоследък нещата ескалират, организират се групи и има канали за пласмент на крадена стока и загубите на търговците от директни посегателства стават все по-големи и по-големи. Търговците обаче не срещат никаква подкрепа от институциите.

Стотици са подадените жалби, които завършват по един и същи начин – няма да се образува досъдебно производство, като понякога се връща стоката, но в някои случаи е съсипана.

Уточнява се че ако преди се е крадяло на дребно, то сега търговците на дрехи, обувки и други подобни артикули са потърпевши на организирани кражби. Дрехи и обувки се крадат по поръчка и се пласират организирано по групи в социалните мрежи и други канали, особено когато дойде новата колекция от дрехи и обувки, плъзват хайки от крадци.

Търговците на дрехи и обувки не получават защита от органите на реда, а крадците, сред които и непълнолетни, остават безнаказани. Търговците на едро дори не пожелават да подават жалби с аргумент, че това е загуба на време.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина