България

Таксиметровите шофьори в София излизат на протест

Таксиметровите шофьори в София започнаха безсрочен протест, след като не получиха отговор от кмета Васил Терзиев за среща и за връщането на премахнатите закрити стоянки на бул. „Патриарх Евтимий“. Протестът, организиран от Националният таксиметров синдикат, започна на 14 май и от днес се разширява, обхващайки всички 131 таксиметрови стоянки в столицата.

Премахнати са 22 таксиметрови стоянки в зоните „център“ и „първа“ без дебат, което е предизвикало недоволство сред таксиметровите шофьори. Техните искания включват повече стоянки и по-добра комуникация с Центъра за градска мобилност относно репатрирането на неправилно паркирани автомобили върху местата, определени за таксита. Промените в центъра на София, които премахнаха паркоместа заради новата организация, също предизвикаха недоволство сред живущите в района.

Въпреки това, на 15 май Сдружението с нестопанска цел „Съюз такси“ заяви, че не подкрепя протестите на таксиметровия бранш и не разбира причините за тях. Кметът Терзиев заяви, че протестите са неоснователни, тъй като е имало среща със заместник-кмета по транспорт и представители на протестиращите, където е било обяснено, че промените не премахват стоянки и са поискани предложения за разглеждане.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина