Свят

Таксиметровите шофьори в гръцката столица Атина стачкуват.

На 11 юли, четвъртък, таксиметровите шофьори в Атина ще проведат 24-часова стачка, която ще започне в 6 часа сутринта и ще приключи на следващия ден в 6 часа сутринта. Шофьорите планират протест в 9.30 часа същия ден.

Основната причина за стачката е недоволството от предстоящите промени, които гръцкото министерство на туризма възнамерява да въведе. Тези промени ще ограничат възможността на контролните органи да извършват проверки на таксиметрови шофьори и пътници, което според шофьорите може да доведе до влошаване на условията на работа и безопасността на пътниците.

Стачката се организира в деня, когато въпросът ще бъде гласуван, като мярка за натиск върху правителството да преразгледа предложените промени. Таксиметровите шофьори се опасяват, че подобни реформи могат да засегнат негативно техните условия на труд и да намалят нивото на сигурност за пътниците.

Това действие може да е част от по-широките усилия за реформиране на транспортния сектор в страната, което включва промени в лицензирането, регулирането и контрола на таксиметровата дейност. Тези реформи могат да имат значителни последици както за шофьорите, така и за пътниците, и да предизвикат допълнителни протести и напрежение в транспортния сектор.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина