БългарияКриминалниСофия

Спецакция за наркораспространението в Софийско. 11кг марихуана на Дунав мост.

Около 14.20 часа вчера криминалисти от РУ-Своге предприели проверка на известен на органите на реда жител на с. Гара Бов. При извършения му личен обиск у 24-годишния свогенец е открита кутия от цигари, в която били поставени 23 сгъвки със зелена тревиста маса, реагираща на наркотичното вещество MDMA, с общо тегло 12 грама. При последвалото претърсване на обитавания от него адрес в столицата са открити още една сгъвка и фас с идентично наркотично съдържание, както и електронна везна.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Час по-късно успешна реализация постигнали и самоковските криминалисти. Те задържали осъждан местен жител, у когото открили три пликчета с бели бучки с общо тегло 7 грама, реагиращи на амфетамин.

Междувременно на „Дунав мост“2 иззеха 11 килограма марихуана.

Наркотикът е бил скрит в зеблени чанти и черни найлонови пликове в долапа на товарен автомобил. Камионът е превозвал офис техника от Германия през България за Грузия и е управляван от турски гражданин.Водачът е представил редовни документи за товара. В хода на проверката в долапа на полуремаркето, където обичайно шофьорите разполагат лични вещи, митническите инспектори се натъкват на обемистите чанти.

При отварянето им намират 10 прозрачни пакета с марихуана. По случая се води разследване под надзора на прокуратурата. 27-годишният турски водач е привлечен кат ообвиняем и е задържан за 72 часа.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина