България

Слънчево днес с високи температури.

Прогнозата за времето днес предвижда слънчево и горещо време в цялата страна, с максимални температури между 31° и 36°. В София температурата ще достигне около 31°. След обяд над планините в западната част на България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще бъде слаб, предимно от юг.

Над Черноморието времето също ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 24° и 28°. Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг-югоизток, а температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планинските райони ще е предимно слънчево. След обяд главно над Рило-Родопската област и Западна Стара планина ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Температурите на височина 1200 метра ще бъдат около 25°, а на 2000 метра – около 17°. Вятърът ще е слаб, а по високите и открити части – до умерен от западната четвърт.

С новата седмица ще настъпят още по-горещи дни, като във вторник се очакват максимални температури между 34° и 39°. Времето ще бъде слънчево и почти тихо или със слаб юг-югоизточен вятър. След обяд може да се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е малка, като не е изключено на отделни места в планинските райони на Западна България да превали за кратко.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина