БизнесИкономикаСвят

САЩ са напът да забранят приложението ТikTok на Американска земя.

Решението ще бъде сериозна пречка за приложението за споделяне на видеоклипове, което рязко увеличи популярността си по целия свят, като същевременно предизвика нервност заради китайската си собственост и потенциалното подчинение на комунистическата партия в Пекин.
Камарата на представителите на САЩ одобри с огромно мнозинство законопроект, който принуждава Tiktok да се отдели от китайския си собственик или да бъде забранен в САЩ.Съдбата на законопроекта е несигурна в Сената, където някои ключови фигури се опасяват от предприемането на толкова драстичен ход срещу приложение, което има 170 милиона потребители в САЩ.

Главният изпълнителен директор на TikTok Шоу Зи Чу е във Вашингтон и се опитва да събере подкрепа, за да спре законопроекта. Това законодателство, което се прокарва с безпрецедентна скорост, без дори да се ползва от възможността за публично изслушване, поражда сериозни конституционни опасения“, пише Майкъл Бекерман, вицепрезидент на TikTok за обществената политика.TikTok категорично отрича всякакви връзки с китайското правителство и е преструктурирала компанията така, че данните на американските потребители да останат в страната, твърдят нейни служители.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина