Свят

Самолет със 153 пътници летя без пилоти: И двамата заспали!

Започва разследване, след като двама пилоти са заспали по време на полет на малайзийската авиокомпания Batik Air, съобщава държавната информационна агенция Antara, позовавайки се на генералния директор на министерството на гражданската авиация.

Според предварителен доклад, публикуван в събота, пилотът и вторият пилот са заспали едновременно за 28 минути по време на полет от Кендари в провинция Югоизточно Сулавеси до столицата Джакарта на 25 януари. Това е довело до навигационни грешки, тъй като „самолетът не е бил в правилната траектория“.

По време на полета никой от 153 пътници и четири стюардеси не е пострадал.По време на полета преди инцидента вторият командир е успял да поспи „за около 30 минути“. След като самолетът излетял от Кендари и достигнал крейсерска височина, командирът на самолета поискал разрешение също да си почине и вторият пилот поел управлението на самолета. Около 90 минути след началото на полета вторият командир „по невнимание заспал“, се посочва в доклада.Докладът не разкрива имената на пилотите, но се посочва, че става дума за мъже на 32 и 28 г., допълва БТВ.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина