Свят

Руския пилот предал се в плен на Украйна убит в Испания.

Пилотът Максим Кузминов, който отвлече Ми-8 в Украйна и беше убит в Испания, живееше широко и караше мерцедес S-класа. Убийците са изстреляли по него шест куршума от пистолет „Макаров“ и са го прегазили няколко пъти с кола.

New York Times публикува статия с подробности за последните дни на пилота Максим Кузминов. В Испания той не пестеше: както пише NYT, Кузминов често посещаваше барове с рускоезична и украиноговоряща публика, караше скъп мерцедес и не се криеше особено. Те можеха да разберат за местоположението му след съобщение до бившата му приятелка, която живее в Русия – той я покани да гостува.

Няколко дни преди убийството убийците откраднали джип в друг град. По него те последваха Кузминов и пристигнаха в дома му, чакайки на паркинга. Пилотът е прострелян с шест куршума – според един от испанските следователи той отдавна не си спомня това.

Тук в Испания не е обичайно някой да бъде прострелян толкова много пъти.

След като беше ранен, Кузминов потича малко, след което падна, а убийците го прегазиха няколко пъти с кола. Колата на убийците е открита няколко дни по-късно – изгоряла е напълно. На специалистите им отне само седмица, за да определят марката на автомобила.

Гилзите стават важна следа: Кузминов е застрелян с пистолет „Макаров“. Според испанските разследващи това може да се приеме за конкретно послание.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина