Пловдив

Румънски инфлуенсъри ще рекламират Пловдив в страната си след покана от Община Пловдив.

Делегация от популярни румънски блогъри и инфлуенсъри гостува в Пловдив по покана на общината и Сдружението на пловдивските хотелиери. Целта на тридневния престой беше да се запознаят с културното и историческо наследство на града и да споделят своите впечатления пред аудиторията си от над 115 000 последователи.

Румънските гости бяха посрещнати от заместник-кмета Пламен Панов, който отбеляза, че България е предпочитана дестинация за румънските туристи, а Пловдив е в топ 10 на държавите за входящ туризъм през 2023 г. Панов подчерта стратегическата важност на румънския пазар за града и необходимостта от последователна политика за насърчаване на туризма.

Програмата, изготвена от Дирекция „Туризъм“, включваше посещение на водещите туристически атракции като Античния форум на Филипопол, Епископската базилика, Главната улица, Сахат тепе, Регионалния етнографски музей, Римския стадион и възрожденските къщи в Стария град. Румънските гости бяха особено впечатлени от Античния театър, където присъстваха на концерт на Марио Бионди.

Фолклорната програма в двора на къща Хиндлиян, автентичната архитектура и интериор, както и старинните рецепти в музейната аптека Хипократ, също ги впечатлиха. Допълнителни атракции включваха разходка с драконовите лодки на Гребната база и дегустация на вина от региона.

Публикациите, снимките и клиповете от посещението ще бъдат включени в блоговете и социалните мрежи на инфлуенсърите, популяризирайки Пловдив сред румънската аудитория.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина