Пловдив

Пуснаха ремонтираната отсечка Модър-Царевец в Пловдив

Откриването на новоизградената пътна връзка „Модър-Царевец“ в Пловдив представлява значимо събитие за града, като свързва районите „Южен“ и „Западен“. Проектът започва през 2006 г. по време на мандата на кмета Иван Чомаков и преминава през дълъг процес на разработка, включващ множество институции и значителни усилия от страна на няколко администрации.

През 2014 г. при кмета Иван Тотев започва изграждането на пробив под железопътните линии от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Въпреки това, поради липса на готовност от страна на Община Пловдив за стартиране на пътната част, пробивът е заравнен. Откриването на съоръжението става факт през 2023 г. при кмета Костадин Димитров, след дълъг период на работа и координация между различни институции като НКЖИ, ЕВН, ВиК и други.

Съоръжението включва и Южния обходен колектор, което е допринесло за усложненията по време на изграждането му. Въпреки че все още предстоят довършителни дейности по ул. „Царевец“ и изграждането на светофарна уредба от северната страна на пробива, движението е пуснато с цел да се облекчи трафикът в града.

Кметът на Пловдив изрази надежда, че пускането на движението по подлеза „Модър-Царевец“ ще има положителен ефект върху трафика, а кръстовището между улиците „Царевец“ и „Солунска“ също е завършено, което ще допринесе за по-доброто движение в района.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина