Пловдив

Променя се достъпът до Спешното отделение на УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив 

Временно се променя достъпът на пациенти до Спешното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив поради строителни дейности, свързани с изграждането на многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка. Промените влизат в сила от 27 юни и имат за цел да осигурят безопасността на пациентите и техните придружители.

Всички пешеходци ще трябва да използват централния вход на болницата, който ще бъде отворен денонощно. За улеснение ще има указателни табели и служители от охраната, които ще помагат на хората да се ориентират по новия временен маршрут.

Достъпът за линейки и пациенти, транспортирани с автомобили, към Спешното отделение ще остане непроменен и ще се осъществява през досегашния портал.

Строежът на многоетажния паркинг започна през юни миналата година и ще разполага с 600 места както за пациенти, така и за служители. Площадката е проектирана да има товаропоносимост дори за военен хеликоптер. Според проф. Джамбазов, проектът трябва да бъде завършен за 24 месеца.

УМБАЛ „Свети Георги“ обслужва Пловдивския регион, Родопите и Южна България, като не е рядкост пациенти от цялата страна да търсят медицинска помощ в болницата.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина