Пловдив

Прокуратурата ще проверява с тройна експертиза смъртта на Британския гражданин в Пловдивска болница

Районната прокуратура в Пловдив води досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на британски гражданин, починал в болница в Пловдив. Случаят касае 67-годишен мъж с инициали Р., който е починал на 19 юни 2024 г. в Отделението по токсикология на УМБАЛ „Св. Георги“.

Мъжът е потърсил лекарска помощ на 18 юни, като е прегледан и освободен. По-късно той се е върнал в болницата, настоявайки за нов преглед, което довело до конфликт с охранителната фирма на болницата. Охранителите са се опитали да го изведат от района, но той отказал. В процеса, охранител го съборил на земята, където останал до пристигането на полицейски екип. Британецът бил в съзнание при пристигането на полицията и след това бил приет в токсикологията, където починал на следващата сутрин.

Прокуратурата разпитва свидетели, събира веществени доказателства и е назначила тройна съдебномедицинска експертиза, за да установи причините за смъртта и евентуални травматични увреждания по тялото на починалия. Провежда се и химическа експертиза за наличие на алкохол в кръвта му. След събирането на всички доказателства, наблюдаващият прокурор ще реши дали има основания за наказателна отговорност.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина