България

„Продължаваме промяната – Демократична България“ ще върнат мандата на президента неизпълнен, каза Кирил Петков

„Продължаваме промяната – Демократична България“ ще върнат мандата на президента неизпълнен. Ще върнем папката празна, каза в ефира на бТВ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

В 15:00 ч. днес държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен  от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Първият мандат за съставяне на правителство с кандидат за премиер Мария Габриел приключи неуспешно вчера, след като парламентът гласува това решение с 226 гласа „за“, без „против“ и един „въздържал се“ (от ПП-ДБ).

Николай Денков ще вземе папката, ще бъдем заедно с другите лидери, допълни Петков. Това, което се видя вчера, е, че дори последният ни опит да си спазим уговорката и да покажем, че държавата няма да я хвърляме в хаос, беше отхвърлен от ГЕРБ. От тази гледна точка, ще я върнем празна, каза Петков.

Аз съм много горд, вчера някои хора се опитваха да казват – „вие се молите“. Въобще не се молим. Това, което се опитахме да покажем, е какво означава да си спазим думата и какво значи да правиш нещо с чувство за дълг. Направихме го. Получихме поредната щуротия там, седем страници измислени текстове от ГЕРБ и тези хора показаха, че не могат да си държат на думата. Ние не го очаквахме и сега отиваме с чиста съвест да върнем втория мандат, коментира Петков.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина