Пловдив

Продават незавършен жилищен комплекс в Пловдив за рекордните 33 милиона лева

Българската банка за развитие (ББР) обяви продажбата на недостроен жилищен комплекс в Пловдив, известен като „Комплекс Колодрума“. Началната тръжна цена на имота е 33 016 200 лева, което се счита за рекорд за Пловдив.

Имотът, разположен на „Асеновградско шосе“ 4, обхваща площ от около 7 декара и е в близост до зала „Колодрума“. Строителството на жилищния комплекс започва преди повече от десетилетие, но процесът е многократно прекъсван поради смяна на инвеститорите. ББР придобива имота и сградите върху него, след като предишният инвеститор, софийската компания „Глобал лизинг консулт енд практис“, не успява да изпълни задълженията си към банката.

Комплексът е завършен на груб строеж, но няма издаден Акт 16, което означава, че не е напълно завършен и готов за обитаване.

Новият собственик ще трябва да довърши строителството, като в замяна ще получи над 200 апартамента, офиси и повече от 80 надземни паркоместа. Сградите в комплекса са с различна височина – от 4 до 16 етажа, като в най-голямата има 76 самостоятелни обекта.

За да бъде затворена сделката, ще са необходими изрични писмени съгласия от строителя на обекта „Сиенит строителна група“ АД, строителния надзор „Строителен консултант“ ЕООД и инвеститорския контрол „АГМ Инженеринг“ ЕООД.

Търгът ще се проведе на 16 юни.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина