БизнесБългарияИкономика

Пристигнаха първите „нови“ вагони закупени от Германските железници.

Новината за модернизираните пътнически вагони на Deutsche Bahn, които ще бъдат използвани в България, звучи като добра новина за подобряване на железопътния транспорт в страната. Тези модерни вагони, снабдени със съвременни технологии и удобства, със сигурност ще подобрят комфорта на пътниците и ще повишат ефективността на железопътния транспорт.

Фактът, че шест от вагоните са предназначени за трудноподвижни лица, и че всички вагони разполагат с ергономични седалки и удобства като контакти за зареждане на мобилни телефони и индивидуални лампи за четене, показва вниманието към различните нужди на пътниците. Това е важна стъпка към създаване на по-достъпен и приятен железопътен транспортен опит за всички.

Гepмaнcĸитe влaĸoвe, ĸoитo мoгaт дa paзвивaт дo 200 ĸм/ч щe ce движaт пo нaй-дългитe нaпpaвлeния в cтpaнaтa мeждy Coфия и Бypгac и Coфия и Bapнa, ĸaтo ĸъм вcяĸa ĸoмпoзиция щe имa и вaгoн-pecтopaнт.

Също така, планът за закупуване на още 57 вагона от страна на държавните железници ще допринесе за разширяване на флота и подобряване на капацитета на железопътния транспорт в страната.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина