България

Президента Радев инспектира новия завод за бронирани машини в Бургас

Президентът Румен Радев посети новоизграждащата се производствена база за бронирана отбранителна техника в Бургас, собственост на компанията „International Armored Group“ (IAG). Той и съпругата му, Десислава Радева, бяха посрещнати от основателя и собственик на IAG, д-р Антон Стефов, който представи плановете и възможностите на инвестиционния проект.

Заводът, който се очаква да бъде открит на 1 октомври, ще наеме основно български специалисти. В него ще се произвеждат различни видове бронирани автомобили, съобразени със стандартите на НАТО, както и дронове, предназначени за спасителни, разузнавателни и аварийни отряди.

На представянето присъства и кметът на Бургас, Димитър Николов, тъй като общината е ангажирана с изграждането на инфраструктурата към производствената база в индустриалната зона на града.

По време на посещението бяха обсъдени въпроси, свързани с подготовката на квалифицирани кадри в България и приноса на отбранителната индустрия за икономическия растеж и трудовата заетост. Радев подчерта значението на индустриалното сътрудничество, развитието на логистиката и възможностите за поддръжка на отбранителните способности в процеса на модернизация на българската армия. Разговорите включваха и внедряването на високотехнологични решения в производството на отбранителна техника и привличането на научните среди.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина