България

Празника на розата в Казанлък докарва хиляди туристи от цял свят.

Празникът на розата в Казанлък е събитие с голяма популярност и международен интерес, като тази година се провежда за 121-ви път. Заместник-кметът по хуманитарни политики Сребра Касева съобщи, че туристически агенции от цял свят са заявили посещения на групи, а наличните места за настаняване в града са резервирани още от март. Очаква се множество посетители на 31 май, 1 и 2 юни от различни държави, включително делегации от Южна Корея, Китай, Северна Македония, Гърция и представители на виетнамския град Лай Чау.

Празникът на розата е станал едномесечен фестивал благодарение на инициативата на кмета Галина Стоянова, като започва с избора на Царица Роза и завършва с грандиозно дефиле. В рамките на празничните дни, маршрутът на атракционното влакче в Казанлък ще бъде променен, като ще започва и завършва при шадравана в парк „Розариум“ и ще прави престой при парк „Тюлбе“.

На 2 юни ще бъде въведена временна организация на движението в централната част на града, за да се осигури комфорт на жителите и гостите на празника.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина