Пловдив

Полицията в Пловдив задържа измамник продавал ваучери за културни събития.

Районната прокуратура в Пловдив съобщи, че мъж е задържан за измама с ваучери за културни събития. Измамата е била разкрита след като търговско дружество, занимаващо се с продажба на билети за културни мероприятия, установило подозрителна онлайн заявка на стойност 4100 лева. В заявката били включени 82 от 100 ваучера, закупени за служителите на една и съща фирма.

След подаването на предварителната информация в отдел „Икономическа полиция“ в Пловдив, служителите започнали разследване, фокусирайки се върху престъпления, извършвани чрез компютърни мрежи и системи. Разследването било координирано от прокурор от Районната прокуратура – Пловдив, като били извършени редица експертни действия.

Разследващите скоро установили, че 29-годишен мъж е извършителят. След като се сдобил с един от ваучерите, той успял да достигне до кодовете на останалите ваучери от серията. Намерението му било да продаде комплект от 82 билета на черния пазар, като разпечатал билетите в книжарница. Плановете му обаче били осуетени от разследващите органи.

При задържането, мъжът направил пълни самопризнания и обяснил, че е използвал пропуск в сигурността на специализираната онлайн платформа. Документирането на случая продължава.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина