Пловдив

Пловдивската полиция задържа четирима мъже за разпространение на контрабандни стоки.

При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол

Специализираната операция е осъществена вчера от служители на Трето РУ като част от активните мерки за пресичане на незаконна дейност с акцизни стоки на територията на областния град.

В хода й са задържани двама пловдивчани, непосредствено след сделка помежду им с 50 стека  контрабандни цигари. При претърсване в условията на неотложност на адреса на купувача в квартал „Шекер махала“ са намерени още 77 подобни опаковки тютюневи изделия, без български бандерол. Да превозват в автомобилите си от нелегалната стока – общо 278 стека, са засечени и двама водачи. Четиримата извършители са задържани за срок до 24 часа в рамките на започнати бързи производства по чл. 234, ал. 1 от НК.

Трима от мъжете са с криминалистични регистрации и присъди. Работата по документиране на случаите продължава според указанията на наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура – Пловдив. 

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина