Пловдив

Пловдивската болница „Пълмед“ внесе контра подписка в общината за изграждане на паркинга пред болницата

Ситуацията около изграждането на паркинг пред частната УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив продължава да предизвиква обществен интерес и реакции. От болницата съобщават, че са внесли подписка в подкрепа на проекта в Общинския съвет, подкрепена от над 3000 души, включително пациенти, персонал и жители на района. Според тях, паркингът ще бъде обществен и ще обслужва пациенти, здравни служители, студенти и живущи в района на преференциални цени. Инвестицията за изграждането му, на стойност над 1 млн. лева, ще бъде направена от фирма „Булфарма“.

Подписката идва в отговор на протест, организиран от кметицата на район „Западен“ Тони Стойчева и други граждани, които се противопоставят на изграждането на частен паркинг пред болницата. От „Пълмед“ подчертават, че протестът е бил извън законово определеното място и е затруднил достъпа до болницата, като допълват, че разполагат с видео материали и жалби от пациенти, чиито права са били нарушени.

В края на миналата година, Общинският съвет взе решение да отдаде под наем общински терен на фирма „Булфарма“ за изграждане на паркинг срещу наем от 2000 лв. за общината. Това решение стана обект на критики от страна на районния кмет, която изрази съмнения относно законността на отдаването на терена.

Сложната ситуация продължава да разделя общественото мнение, като всяка страна представя своите аргументи и действия в подкрепа на своята позиция.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина