България

Пиян и дрогиран шофьор потроши 5 автомобила след гонка с полицията във Велико Търново

Поредния инцидент във Велико Търново подчертава сериозността на нарушенията на правилата за движение и последствията от тях. Задържаният шофьор е причинил значителни материални щети и е създал сериозна опасност на пътя, карайки с несъобразена скорост под влияние на алкохол и упойващи вещества. Откритите в автомобила амфетамини само влошават положението му.

Ето резюме на събитията:

  1. Място и време: Инцидентът се е случил около 2 ч. през нощта във Велико Търново, точно под крепостта Царевец.
  2. Поведение на шофьора: Шофьорът е карал с несъобразена скорост, отказал е да спре на полицейска стоп палка и е бил под въздействието на алкохол и упойващи вещества.
  3. Гонка и мерки на полицията: В резултат на отказа да спре, полицията е предприела гонка, използвайки шипове за спиране на автомобила.
  4. Щети: Гумите на автомобила са се спукали, след което шофьорът се е блъснал в три паркирани коли. Превозното средство е със сериозни щети.
  5. Намерени вещества: В автомобила са открити амфетамини.
  6. Задържане и обвинение: Шофьорът е задържан за 24 часа и се очаква прокуратурата да повдигне обвинение за опасно поведение на пътя. Колата е конфискувана.

Този инцидент показва необходимостта от строг контрол и сериозни санкции за нарушителите на пътя, за да се гарантира безопасността на всички участници в движението.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина