Пловдив

От „Чистота“ Пловдив демонстрират нова технология за борба с графитите.

„Чистота“ демонстрира нова технология за почистване на графити, която премахва драсканиците от скалите на Дановия хълм само за две минути с водоструйка.

„От 2012 година не сме спирали борбата срещу драскането върху емблематични за града места. Но само с почистване не постигаме желания резултат, защото много скоро отново се шари. Затова направихме проучване и тествахме произведен от водеща в бранша германска компания нов нанопродукт за защита на почистените вече места. С него се гарантира траен ефект – издръжливост от 2 години и 10 цикъла на бързо почистване само с вода“, коментира директорът на общинското предприятие инж. Десислава Георгиева.

„Технологията е базирана на ултратънките нанопокрития. Те създават защитна бариера върху повърхността, която от своя страна след това позволява лесното отстраняване на графити с обикновена водоструйка“, допълни представителят на германската фирма за България Атанас Килиджийски.

По думите на инж. Георгиева направените до момента тестове са доказали предимствата на новата технология. Тя е екологична, пести време, труд и ресурс.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина