България

От днес започва Рамазан Байрам. Приключват едномесечните пости на мюсюлманите.

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника. В приветствието си той изразява надежда стремежът към духовно възвисяване, смирение и опрощение да намира нови сили по пътя на човеколюбието и съхранението на морала.

Поздравявам най-сърдечно по случай празника Рамазан Байрам всички мюсюлмани, като им пожелавам здраве, щастие и благоденствие! Това написа във Фейсбук профила си служебният премиер Димитър Главчев.

„Байрамът сплотява хората независимо от различията по религиозен или етнически принцип. Времето, в което живеем, изисква да бъдем по-сплотени и по-щедри, да се отзоваваме на повика на всеки, който има нужда от помощ и да бъдем съпричастни към проблемите на всеки. Уважението към по-възрастните и най-вече уважението към родителите е най-важното духовно дело, което никой не бива да забравя.

Честит Рамазан Байрам, скъпи братя и сестри мюсюлмани! Нека в този прекрасен празничен ден отворим сърцата си за светлината на празника, който ни учи да се събираме, а не да се разделяме. Това написа председателят на ДПС Делян Пеевски.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина