България

От днес всички плажове по Черноморието оборудвани със спасители и реанимационни пунктове.

От 1 юли всички плажни ивици по българското Черноморие трябва да бъдат обезпечени с максималния брой спасители, посочен в концесионния договор с Министерството на туризма. До началото на седмицата стопаните на плажовете имаха възможност да намалят броя на спасителите на постовете. Според концесионер на плаж „Поморие-Изток“, който е носител на „Син флаг“, плажната ивица вече е обезпечена с необходимия брой спасители.

Концесионер споделя, че ресорните институции са извършили 2-3 проверки на техните плажове и не са открили нарушения. Плажът е готов за летния сезон, като старата наредба остава в сила: работното време на спасителите е от 8 до 18 часа. През юли и август всички концесионери трябва да осигурят по двама спасители на всеки пост. На по-малките плажове има медицински пунктове, а на по-големите – реанимационни с мобилни екипи, оборудвани според изискванията на Министерството на здравеопазването.

Според концесионера, ако туристопотокът намалее, концесионерите имат право да закриват спасителски постове, но това няма да се случи до края на активния сезон – 30 септември. Освен това, те нямат право да променят цените на чадъри и шезлонги, след като те са били посочени при подписването на договора за концесия.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина