България

Отрязаха спирачните маркучи на влакова композиция. Белята щеше да е голяма!!!

Вчера неизвестен извършител е срязал пет маркуча на спирачната система на локомотив „Шкода“ и е счупил предно челно дясно стъкло на машината, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Влакът е трябвало да потегли с композиция от пътнически вагони от втори коловоз на железопътната гара в Лом. Сигналът за инцидента е подаден от служител на „Българските държавни железници“ (БДЖ) около 5:56 часа вчера.

На място е направен оглед от дежурна група на полицията, която е установила щетите по локомотива, собственост на „БДЖ – Пътнически превози“, локомотивно депо Мездра. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 216 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание лишаване от свобода до пет години за унищожаване или повреждане незаконно на чужда движима или недвижима вещ. Извършителят се издирва.

От полицейската дирекция в Монтана посочиха, че в последните години подобен случай в региона не е имало. Те добавиха, че доста назад във времето това се е случвало, но и тогава, и сега не е стигнало до инцидент и застрашаване живота на машинисти и пътници заради повредената спирачна система.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина