България

Отново жертви и пострадали при катастрофи за изминалото денонощие.

Шестима души са пострадали при катастрофа на кръстовището между ул. „Чепинско шосе“ и ул. „Езерата“ в София. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи на България (МВР). Около 00:00 часа тази нощ е подаден сигнал за катастрофа в близост до разклона за село Негован. Пътният инцидент е между два леки автомобила, като единият автомобил е управляван от млад шофьор – 18-годишно момиче. Пострадалите са откарани в болница, но са без опасност за живота, обясниха от МВР. Обстоятелствата за инцидента се изясняват.

През последното денонощие в страната са регистрирани 19 тежки пътнотранспортни произшествия. Загинали са трима души, а 23-ма са ранени, съобщава на сайта си МВР. В София са станали 18 леки и четири тежки катастрофи. Няма загинали, но девет души са ранени.

От началото на месеца в инциденти на пътя живота си са загубили 27 души, а 534 са пострадали. Регистрирани са 401 тежки катастрофи. Днес, в последния от трите почивни дни, се очаква засилен трафик по пътищата в страната. От МВР и Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина