Пловдив

Откриха нов параклис при ДКЦ V в район „Тракия“.

На 13 юни 2024 г. в района „Тракия“ на град Пловдив бе открит нов параклис „Свети архиепископ Лука“ при Диагностично-консултативен център V. Празничната света литургия по случай освещаването бе отслужена от Пловдивския митрополит Николай.

Митрополит Николай благодари на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров за построяването на параклиса, подчертавайки важността на това духовно начинание за общността. В своето слово кметът изрази радостта си от завършването на още един дом на Бога в района и благодари на всички, които са участвали в строителството.

Управителят на Диагностично-консултативен център V, Яна Кашилска, допълни, че новият параклис ще бъде място на мир, молитва и благодат, като пожела Божията любов и милост да изпълват сърцата на всички посетители.

На събитието присъстваха редица важни личности, включително директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов, председателят на Административен съд Пловдив Мариана Шотева, Сливенският митрополит Арсений, районни кметове, общински съветници и медицински служители.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина