България

Оставиха в ареста мъжа , пребил майка си в Попово.

Днес Окръжният съд в Търговище остави в ареста мъжа, причинил лека телесна повреда на майка си в условията на домашно насилие. Самото производство е образувано по жалба от защитника на привлечения в качеството му на обвиняем 29-годишен Б. С. от Попово.

Мъжът с инициали Б. С. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 1 май т.г. е причинил лека телесна повреда на майка си, изразяваща се в разкъсно-контузна рана на челото, с хематом, кръвонасядания по гърба и гръдния кош, причинили ѝ болки и страдание без разстройство на здравето. Районният съд в Попово е взел мярка за неотклонение по отношение на дееца „задържане под стража“.

Видно от справката му за съдимост Б. С. е осъждан за извършен грабеж, има висящо производство за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и друго – за незаконно притежаване на оръжие и хулиганство. От материалите по делото и характеристичната справка е видно, че обвиняемият не работи, няма трайни трудови навици. Има навика да излиза в страни от западна Европа, предимно в Италия, но няма яснота с какво се занимава там. При задържането му в него са намерени големи парични суми различна валута с недоказан произход. 

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина