България

Окрадоха ароматизаторите на тоалетните в новите вагони на БДЖ.

Транспортният министър Георги Гвоздейков в интервю изрази сериозна загриженост относно текущото състояние на железопътния транспорт в България. Той посочи, че е възложил одит на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), като одитът разкрива редица организационни проблеми в предприятието. Според него е необходимо преосмисляне на приоритетите и целите, тъй като НКЖИ е изостанала значително във времето.

Министърът подчерта, че НКЖИ не може да продължи да съществува като държавно предприятие, тъй като България е поела ангажимент към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и за Еврозоната да преструктурира компанията. Гвоздейков е категоричен, че мерките за безопасност в сектора се спазват стриктно.

Министърът изрази мнение, че срещу Български държавни железници (БДЖ) умишлено се нагнетява напрежение. Той отбеляза, че железопътният транспорт е високотехнологичен, но в България не са отделяни достатъчно време и средства за модернизиране на влаковете. Гвоздейков е категоричен, че страната не може повече да си позволи да държи железопътния транспорт на сегашното ниво.

Той също така изрази съмнения, че новите влакове ще останат в добро състояние, като посочи, че дори ароматизаторите в тоалетните били откраднати още в депото. Според него това е въпрос на възпитание. Министърът подчерта необходимостта от стабилно правителство, но заяви, че не е готов да остане във властта на всяка цена.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина