Пловдив

Окончателно осъдиха бившия полицай Венцеслав Караджов за убийството на своите родители

Решението на Върховния касационен съд (ВКС) потвърждава присъдата на Апелативния съд – Пловдив, с която бившият полицай Венцеслав Караджов е осъден на доживотен затвор за предумишленото убийство на своите родители. Присъдата се основава на сериозни доказателства и анализ на събраните показания и записи на разговори.

На 15 май 2016 г. в Пловдив Караджов е извършил престъплението с особена жестокост и с користна цел. След като Апелативният съд е установил времето на убийството след 19:00 ч. на същия ден, е прието, че алибито на подсъдимия е оборено. Особено важни за делото са показанията на съпругата му и неговата тъща, както и записите на разговори между тях, някои от които включват и техния непълнолетен син.

В мотивите си ВКС отчита, че отсъствието на следи от Караджов на местопрестъплението е обяснимо с мерките, които той е предприел, за да не остави доказателства, като използването на шумозаглушител и липсата на отпечатъци по щангата „кози крак“ и катинара. Опитът му да избегне задържането на 16 май, когато се барикадира в дома си и на следващия ден се предаде след неуспешен опит за самоубийство, също е взет предвид при вземането на решението.

Съдебният състав на ВКС е оценил жалбите на Караджов и неговия защитник като неоснователни, потвърждавайки присъдата за доживотен затвор.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина