Пловдив

Огромен пожар до Раковски. Къщите в село Дрангово застрашени.

Наш читател ни сигнализира за огромен пожар в района между село Дрангово и Брезово, близо до Раковски. Възникналия голям пожар, застрашава крайните къщи на село Дрангово. Вече има пожарникари на място, но се очаква да пристигнат още три-четири екипа, тъй като пожарът все още не е локализиран. Местните жители са притеснени, че вятърът може да засили опасността, ако духне в посока към селото. За помощ на пожарникарите е сформиран и доброволчески отряд.

Ето някои препоръки за местните жители:

  1. Следете инструкциите на властите: Бъдете нащрек за всякакви инструкции или съобщения от страна на противопожарните служби и местните власти.
  2. Подгответе се за евакуация: Ако получите сигнал за евакуация, следвайте указанията бързо и без паника. Подгответе необходимите документи и основни принадлежности.
  3. Помагайте, ако е безопасно: Ако сте част от доброволческия отряд или имате желание да помогнете, уверете се, че го правите в координация с професионалните пожарникари и без да рискувате своя живот или живота на другите.

Надявам се ситуацията скоро да бъде овладяна и всички да бъдат в безопасност. Пожарът за сега е в гориста местност и се е насочил към село Златосел.

Релевантни

Back to top button
Изпрати новина